Vår – sommar – höst 2013

Den 22 mars började lammen komma. Det var mitt i natten, minus 18 grader och massor med snö. Månaden med lammaledigt är det lätt att tro att man ska hinna massor. Men så blir det sällan. Det är mer som att vara hemma med nyfödd bebis. Om det är lugnt en stund och inget att händer är det fullt möjligt att somna stående. Sömnbristen värker i hela kroppen, men ändå är lamningarna inget vi någonsin skulle vilja vara utan.

Våren tog lång tid på sig att komma igång det här året. Tackor och lamm tittade girigt in i vår trädgård där det i alla fall var lite mer grönt än i deras hage. Vi bestämde oss för att dela med oss, så de fick faktiskt beta vår gräsmatta under några veckor på dagtid och under sträng uppsikt.

Maj månad är nog allra bäst…eller kanske förresten juni och midsommar.

Vi provade på det där med nötvallning också. Lite på prov, men det var väldigt roligt och hundarna hade inget emot det så det blir nog en fortsättning även nästa säsong.

Anders planer på att ta tag i detta med biodling blev till verklighet.

Sommaren 2013 tränade vi också mycket lydnad och det var tänkt att Fun skulle debutera i elitlydnaden. Det kändes dock inte som att vi kom hela vägen och det fanns alltför många detaljer som inte var bra. I elitklassen ställs helt andra krav på precision än i de lägre klasserna och vi vill bara starta om både detaljer och helhet känns någorlunda bra på träning.

Framåt hösten valde vi att prioritera vallningen en period och Tezz fick påbörja sin utbildning till Godkänd vallhund. Hon klarade sitt vallhundsprov i oktober 2013, med fina ord från domaren.

Sen laddade vi upp för en riktig eländes vinter med massor av snö och iskyla. För det var så prognoserna lät. Elkablar för uppvärmning av vattnet till djuren ute. Service på alla bilar. Fram med snökedjor till traktorn. Kollade vedförrådet. Beredda på att gå i ide.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.