Fårskinn

Från fåren får vi skinn och ull. Vi tar hand om all ull från höstklippningen, bortsett från den som är för smutsig och av för låg kvalitet för att användas.

Vid slakt tar vi hand om alla fårskinn och skickar dessa till garvning i Sverige. 

Fårskinn

Vilka färger och storlekar vi har hemma beror på lagerstatus för tillfället, enklast är att maila och fråga om den typ av skinn du är ute efter. Prisintervallet är 800-1500 kr.

Vi har både skinn som är konventionellt garvade (med krom) och vegetabiliskt garvade (kromfria). De sistnämnda är dock ej tvättbara.

Gotlandsfår ger en tydlig silvergrå lock. Ullen är ganska grov. Färgen varierar från mörkt grå till mellan grå. Endast kortklippta skinn. Även vegetabiliskt garvade skinn finns.

Skinn från finullsfår får inte en synlig lock som gotlandsfårens, men är väldigt mjuka och jämna i sin färg. Vi har finullsfår i färgerna svart, vit och brun. Vita finullsskinn finns även som vegetabiliskt garvade.

Skinn från åsenfår kan vara allt från mörkgrå till nästan vita. Ullen är medelgrov till mjuk. Endast kortklippta skinn.

Skinn från våra dorperkorsningar får olika varianter av svart-vit fläckiga skinn, med varierande ulltyp.

Exempel på hur skinnen kan se ut:

Beställ

Du kan få både garn och fårskinn skickade med posten. Om du vill köpa ett fårskinn skickar vi först bilder och mått till dig på de skinn vi har utav den typ du önskar, som du kan välja på.

Betalning kan göras med Swish eller banköverföring. Maila Carolina och skriv vad du vill köpa: carolina.dahlberg@gmail.com.