Övriga djur

Katter

Katter är ovärderliga partners på ett lantbruk. Det är trist när de tar småfåglar, men större delen av deras jakt riktas mot mullvad, möss, råttor och andra djur som annars orsakar stor skada. Hemma hos oss nu bor tre katter: Ester, Maja och Mårris.

Ester är en trefärgad honkatt som fick flytta till oss hösten 2010 efter hot om avlivning. Hon var då några månader gammal. Det har visat sig att Ester är en mycket skicklig jägare och en perfekt gårdskatt! Hon drar verkligen sitt strå till stacken här på Ulvarp. Mullvadar och möss får akta sig.

Mårris heter en hankatt som kom hit med sin syster då de var 2-3 veckor gamla. De hade blivit övergivna av sin mamma och var nära att svälta ihjäl. Maja försvann sorgligt nog våren 2017 men Simon har sen dess blivit god vän med Ester.

Höns

Vi har haft höns sedan mer än 20 år tillbaka, och då i en hönsgård i trädgården inne i samhället. Det har varit en salig blandning av olika raser, ofta blandraser. Vi har även nu idag på Ulvarp en blandad grupp, men den ras vi gillar mest och som blir fler och fler är den skånska blommehönan. Ibland kläcker vi fram kycklingar i maskin men det är också tillåtet för den höna som vill att själv ruva fram egna kycklingar. Våra höns får röra sig fritt på dagarna , men är inlåsta som skydd mot rovdjur på natten. Höns är fantastiskt trevliga djur och ett nyfiket oumbärligt sällskap när ett land ska grävas eller rensas.