Hundar

På Ulvarp bor flertalet bordercollies som arbetar som vallhundar, samt en finsk lappund. Lena är ute en hel del och tränar och tävlar i andra delar av landet. Vi är medlemmar både i i Hultsfred Brukshundklubb och SVaK (Tjustvallarna).

Presentation av hundarna, i åldersordning:

Äldst i flocken är Oselle, en finsk lapphund. Hon har inget regelrätt jobb på gården, men är en kär familjemedlem.
Nästan jämngammal med Oselle är Flisan. Hon är idag pensionär och tycker bäst om att ligga i soffan, bli kliad på ryggen och att stjäla katternas mat när hon kommer åt.
Fun är arbetshunden nummer 1 på gården – och det vet hon! Hon klarar av det mesta, allt från sura får, nötboskap och att gosa med det lilla barnet som bor på gården.
Tezz är aktiv inom tävling i vallning och hennes paradgren är onekligen hämt. Med gott självförtroende susar denna långbenta dam över stock och sten och samlar ihop fåren, obekymrad om både avstånd och terräng.
Rex var egentligen inte tänkt att bo här permanent, men det blev så ändå. Precis som Tezz tävlar han i vallning och utmärker sig genom sin lyhördhet och stil.
Nyaste medlemmen i flocken är Emma. Hon är född i Wales men meddelade att hon ville bo i Sverige. Hon är för liten för att ha hunnit börja träna på allvar, men snart börjar den riktiga träningen.